سرزمین شیر و خورشید

سرزمین شیر و خورشید یعنی ایران من

سرزمین شیر و خورشید

سرزمین شیر و خورشید یعنی ایران من

مشخصات بلاگ

از بازدید کنندگان گرامی خواهشمندم با نظرات و انتقادات خویش ، مرا در بهبودی این تارنما یاری نمایند.
با سپاس

طبقه بندی موضوعی

گورستانهای قم

پنجشنبه, ۱۵ بهمن ۱۳۹۴، ۰۹:۰۲ ب.ظ

قبرستان های مهم و معروف قم

·        قبرستان شیخان

این قبرستان که در خیابان آستانه و در نزدیکی مدرسة فیضیه قرار دارد، مدفن بسیاری از علمای بزرگ از جمله زکریا بن ادریس و پسرعمویش زکریا بن آدم و برادرزادة او آدم بن اسحاق بن آدم که از اصحاب ائمه علیهم السلام بودند و نیز میرزای قمی، میرزاجوادآقا ملکی تبریزی و ... می باشد.

 

1. زکریا بن آدم
نجاشی رجالی بزگ شیعه وی را چنین می‎ستاید: عالمی سترگ مورد اطمینان و ثقه که منزلتی عالی دارد و نزد امامان خاصه حضرت رضا ـ علیه السّلام ـ موقعیت و جایگاه ویژه‎ای داشت. از عظمت مقام وی همین بس که امام رضا ـ علیه السّلام ـ به او می‎فرماید: (ای زکریا بن آدم)... از خاندان تو بلا دفع می‎شود به خاطر تو هم چنان که از اهل بغداد به خاطر امام موسی کاظم ـ علیه السّلام ـ بلایا دفع می‎شد..سالی حضرت رضا ـ علیه السّلام ـ از مدینه به حج رفتند که زکریا بن آدم، هم محمل حضرت بود تا به مکه رسیدند.قبر شریف او در مقبره مبارک شیخان قم، نزدیک مرحوم میرزای قمی است.
2. زکریا بن ادریس یا ابوجریر القمی
گفته شده است که او از حضرت صادق و کاظم و رضا ـ علیهم السّلام ـ روایت کرده و کتابی نیز داشته است.
از زکریا به آدم نقل شده که گفته است: «اوّل شب وارد بر محضر امام رضا ـ علیه السّلام ـ شدم، و ابوجریر تازه درگذشته بود که امام برای او طلب رحمت کردند...». قبر شریف او نیز در قبرستان شیخان واقع شده است و سال رحلتش 201 هـ .ق، پس از رحلت حضرت معصومه ـ علیها السّلام ـ گزارش شده است

علی بن ابراهیم قمی
او از اجلّه روات امامیه و معاصر با حضرت امام حسن عسگری ـ علیه السّلام ـ بوده است. آثار متعدد علمی و روایتی از آن بزرگوار باقی مانده و نام برده شده است و معروف‎ترین آن‎ها کتاب تفسیر اوست. و چون وسایط بین ایشان و امام معصوم کم است از ارزش بسیار بالایی برخوردار خواهد بود. ضمناً پدر او از اصحاب امام رضا ـ علیه السّلام ـ بوده است. او در قم از دنیا رفت و دارای قبه شریفی در باقیمانده قبرستان شیخان می‎باشد

آخوند ملا محمد طاهر قمی
او از علمای بزگ قم در زمان صفویه بوده است. شیخ حر عاملی او را با عناوین؛ عالم، محقق، مدقّق، ثقه، فقیه، متکلم، محدث جلیل القدر، یاد کرده است. او صاحب تألیفات متعددی از قبیل: شرح تهذیب الحدیث، الاربعین فی فضایل امیر المؤمنین، الفواید الدینیه در ردّ بر حکما و صوفیه، و... . این بزرگوار در پایگاه علمی خود، قم از دنیا رفت و در نزدیکی قبر زکریا بن آدم مدفون گردید.

حاج میرزا محمد ارباب
او در سال 1273 هـ .ق در قم و در یک خانواده کشاورز تولد یافت و پس از تعلم مقدمات و سطح، به عتبات عالیات رفت. از محضر مرحوم میرزا حبیب الله رشتی و آخوند خراسانی استفاده علمی کرد. به قم بازگشت و به جمع مروجین و محققین و مصنفین پیوست. آن بزرگوار طبع لطیفی داشته و اشعار در مدح و مراثی اهل بیت ـ علیهم السّلام ـ می‎گفته است. او در ماه جمادی الاول سال 1341 هجری در سن 68 سالگی در گذشت و در قبرستان شیخان قم مدفون گردید

http://www.andisheqom.com/Files/qomcity.php?level=4&scid=26639

·        بهشت رضوان و دارالسلام

دو قبرستان کوچک در مقابل خاکفرج واقع شده است.

·        وادی السلام و باغ رضوان

این دو قبرستان بزرگ با اندکی فاصله از بهشت رضوان و دارالسلام در مقابل رودخانة شور واقع شده اند که قبور بسیاری از علما و بزرگان در آنجاست. از جمله شهید نواب صفوی.

 

 

·        باغ بهشت

در انتهای خیابان چهارمردان و مقابل گلزار شهدا واقع است.

·        بهشت معصومه سلام الله علیها

این قبرستان که خارج از شهر قم و قبل از عوارضی تهران قم می باشد، بزرگ ترین قبرستان قم است که قبور بسیاری از شهدا، علما و شخصیتها را در خود جای داده است. از جمله مرحوم آیت الله میرزا جوادآقا تهرانی. 

·        قبرستان نو (ابوحسین)

در نزدیکی حرم مطهر و آنسوی رودخانه، قبرستانی بزرگ قرار گرفته که تعدادی از بزرگان قم و شخصیتها را در خود جای داده است.

·        قبرستان بقیع

این قبرستان در مسیر مسجد مقدس جمکران قرار گرفته است.

بقاع متبرکه قم

·        مرقد ابن بابویه

ابن بابویه قمی پدر شیخ صدوق و از راویان حدیث و فقهای عصر خویش می باشد. قبر او در میان بقعه ای در خیابان صفائیه و نزدیک حرم واقع شده است.

·        مرقد ابن قولویه

محمد بن قولویه از راویان حدیث و از صحابی ائمه علیهم السلام می باشد که مزارش در خیابان صفائیه و بعداز مرقد ابن بابویه واقع شده است.

  • ۹۴/۱۱/۱۵
  • بهرام محتشم

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی